Karaoke met DJ of Live Band ... wat mag je verwachten?

Je bent uitgenodigd voor een karaokefeest, en terwijl je eigenlijk een feestbeest bent, vind je het een beetje eng en spannend om voor het publiek te staan ​​en te zingen. Gedachten als: Wat als ik slecht zing? Wat als ik de woorden niet ken? Wat als ze me uitlachen ?! gaan door je hoofd ...

Voordat je antwoord "sorry ik kan die avond niet", gaan we eerst kijken wat je kunt verwachten van een karaoke-avond. Wij geven ook enkele tips om niet alleen "I Will Survive" te overleven, maar ook om het te interpreteren zodat je publiek het zal waarderen!

Karaoke: kan ook voor veel extra sfeer zorgen op uw bruiloft!

Karaoke: het gaat niet om kwaliteit, het gaat om plezier maken!

Vals zingen is normaal!
Je neemt niet deel aan The Voice en niemand verwacht dat je de volgende superster wordt. Dus : Ontspan, zing, geniet en heb plezier!

Tip: Top artiesten werken allemaal met achtergrondkoren. Stel de karaokeband zo luid in dat je alles goed kunt horen, je zult merken dat je veel makkelijker zingt.

Podiumkoorts is volkomen normaal!
Zeker de eerste keer zul je een "misselijk" gevoel en wiebelende benen hebben ... maar als het applaus klikt, is het voorbij!

Tip: meerdere keren rustig en diep ademen! Je bent onder vrienden en karaoke betekent: samen plezier hebben!

Er zijn microfoondieven
Je zit midden in je geweldige optreden wanneer de microfoon plotseling uit je handen wordt getrokken door een andere gast. Maak je geen zorgen, dat hoort erbij. Gasten die enthousiast zijn en spontaan willen deelnemen ... is gewoon leuk! Laat 't maar over je heen komen...

Tip: aangezien bepaalde nummers erg populair zijn, kan het zelfs een voordeel zijn om de microfoon met anderen te delen! Daarom raden we je aan om in sommige gevallen samen te zingen en altijd de microfoon door te geven. Daarmee voorkom je dat iemand de microfoon uit je hand trekt.

Bereid je erop voor dat ook jij zult moeten zingen!
je moet natuurlijk niks! Maar hoogstwaarschijnlijk zul je uiteindelijk de microfoon oppakken om zelf een liedje te zingen.

Tip 1:

Zoek het juiste nummer voor jou! Het nummer dat bij je past! Misschien het liedje dat je altijd zo mooi zingt onder de douche? Als je het nummer kent, zal het ook werken!

Tip 2:

- Vermijd liedjes met lange noten (Mariah / Whitney / Celine etc.)

- Vermijd langzame liedjes en ballades.

a) De meeste karaoke-zangers zijn niet toonvast en tempo vast. Ze hebben de neiging om steeds te snel te zingen.

b) Je verliest snel de aandacht van het publiek als een nummer geen stemmingsmaker is. Zoek daarom altijd een ultieme meezingers uit!

c) Vals zingen / te snel zingen / je gevoel voor de timing van de songteksten etc. wordt versterkt door de traagheid van een nummer ... alles wat er mis kan gaan, is het daarom in een langzaam nummer bijzonder opvallend.

- Geen rap nrs! Het begint allemaal met: "Ba Hip Hop Ba Hibbip Ba Hibbeedibbee Hip Hip Hop en het houdt niet op." Het zijn dus niet alleen de teksten zelf die moeilijk zijn, maar ook de ononderbroken rapsnelheid van het nummer, die je nauwelijks de gelegenheid geeft om te ademen, zal je zeker doen struikelen ...

- Een duet is op zichzelf zelden een gemakkelijke keuze. Ten eerste ben je niet de enige zanger, en het zal daardoor vrijwel onmogelijk zijn om het juiste ritme en de juiste toonhoogte te behouden. Bovendien kunnen er verschillende stijlen en zelfs talen in het lied zitten en kan het echt pure ellende zijn. Houd het daarom altijd simpel!

Karaoke met een live band is ook mogelijk!