Karaoke ... wat moet je ervan verwachten?

Karaoke ... wat moet je ervan verwachten!

Je bent uitgenodigd voor een karaoke-feestje en hoewel je eigenlijk een echt feestbeest bent, vind je het toch een beetje eng en spannend om voor publiek te gaan staan zingen. Gedachten als : Wat als ik slecht zing? Wat als ik de woorden niet ken? Wat als ze me uit gaan lachen?! gaan door je hoofd ...

www.paulchapman.nl KARAOKE

Voordat je gaat antwoorden “Sorry, ben al bezet dat weekend”, gaan we eens op een rijtje zetten wat je van een karaoke avond exact kan verwachten. Tevens geven we wat tips geven om niet alleen “ I Will Survive “ te overleven, maar het ook nog op zo'n manier te vertolken dat jouw publiek het zal waarderen!

Karaoke : Kan ook op jouw bruiloft voor veel extra sfeer zorgen!

Karaoke : it’s not about quality, it’s about having Fun!

Vals zingen is normaal !
Je doet niet mee aan The Voice en niemand verwacht dat je de volgende superster bent, dus ontspan, zing, geniet en maak lol!

Tip: Topartiesten werken allemaal met achtergrond koortjes zet dus je karaoke band lekker hard zodat je alles goed kunt horen dat zingt een stuk makkelijker .

Plankenkoorts is heel normaal
Zeker de eerste keer is het volkomen normaal de bibbers in je benen te hebben ...

Tip: Haal een aantal keren rustig en diep adem! Je hebt je vrienden om je heen en karaoke is puur bedoeld om samen lol te maken!

Microfoondieven bestaan
Je zit net midden in jouw geweldige performance als ineens de microfoon uit je handen wordt getrokken door een andere gast. Maak je niet druk dit hoort erbij. Gasten die over enthousiast worden en spontaan mee willen gaan doen ... is alleen maar leuk!

Tip: Omdat bepaalde nummers erg populair zijn kan het zelfs een voordeel zijn de microfoon met anderen te delen! We adviseren je dan ook in voorkomende gevallen samen te zingen en de microfoon steeds door te geven. Daarmee voorkom je dat de microfoon zomaar wordt afgepakt.

Verwacht te gaan zingen
Je zult natuurlijk niet gedwongen worden om te zingen! Maar meer dan waarschijnlijk, ergens op de avond, pak je toch de microfoon in je handen om zelf toch ook een liedje te gaan zingen.

Tip 1:

Zorg dat je al een lied hebt bedacht om te gaan zingen. Misschien wel het nummer dat je altijd zo lekker onder de douche zingt? Een nummer kiezen dat je leuk vindt en goed kent, maakt het alleen maar makkelijker.

Tip 2 :

- Vermijd nummers met lange noten ( Mariah / Whitney / Celine )

- Vermijd langzame nr’s en Ballads.

a) De meeste zangers zijn niet maatvast en hebben de neiging om steeds sneller te gaan zingen.

b) Je verliest snel de aandacht van jouw publiek, ze zijn leuk in de slaapkamer maar in zalen meestal niet sfeer verhogend ( of het moeten natuurlijk de ultieme meezingers zijn ( Brabant – Guus Meeuwis / De Vlieger / Zij Geloofd in Mij e.d. )

c) Tekortkomingen ( onzuiver zingen / te snel zingen / je gevoel voor de timing van de tekst etc ) worden door de traagheid van een nummer uitvergroot ... alles wat fout kan gaan valt daardoor extra op.

- Geen Rap nr’s! Het begint allemaal met : “Ba hip hop ba hibbip ba hibbeedibbee hip hip hop and you don't stop.” Dus niet alleen de teksten op zichzelf zijn lastig, zeker de non-stop rapsnelheid van het nummer, waardoor je amper gelegenheid krijgt te ademen zullen je gegarandeerd laten struikelen ...

- Op zichzelf is een duet zelden een simpele keuze. Ten eerste ben je niet de enige zanger en kan het aanhouden van het juiste ritme en de juiste toonhoogte al een heldendaad blijken. Voeg daar nog aan toe dat er verschillende stijlen en zelfs talen in het spel kunnen zijn en het kan echt vragen om ellende zijn. Hou het simpel!

Karaoke Met Live Band behoord OOK tot de mogelijkheden!